Внос на коли от САЩ и Канада

В последните години фокусът на автомобилния пазар се измести от Западна Европа към Америка.

Защо е по-изгодно да се внесе кола от Канада или САЩ, вместо от Германия? Да, можем да внесем кола и от Германия. Срокът за доставка ще е по-кратък.

Документацията – по-малко. Но! Сделката за автомобила – особено цена спрямо марка и модел, година и екстри, несравнимо е по-добра, ако се внесе сравнително нова кола от САЩ или Канада.

Осигурете си мечтаната кола от САЩ или Канада. Ние от Carhunters сме тук да съдействаме професионално при вноса на автомобили от Америка. И то изгодно. Независимо дали сте автомобилен ентусиаст или просто търсите най-добрата сделка, ние сме тук, за да ви помогнем да намерите желаната кола без стрес и главоболие.

Предимства на колите зад океана

Голям избор

САЩ и Канада са пазари, предлагащи огромно разнообразие. Вносът от Америка ви дава възможност да избирате от широка гама нови и употребявани коли, включително и модели, които може да бъдат трудни и/или скъпи за намиране в Европа.

Изгодни цени

Поради различия във валутните курсове, данъците и други разходи по автомобилите, често може да намерите по-изгодни сделки при внос от САЩ и Канада.

По-малък пробег

Нормално е за американските семейства да имат повече от една кола, което обяснява по-малко навъртените километри. Това обикновено означава по-запазен автомобил с добре подържана ходова част.

Високо качество и поддръжка

Американският и канадският пазар са известни с високите си стандарти и добри сделки спрямо цена-продукт. Чрез Carfax, официалната „сервизна книжка“ на колата, може да проверите кога и къде е подържана тя и дори колко собственици е имала.

По-добро оборудване и екстри

Повечето коли са с висок клас оборудване – различни системи за безопасност, комуникационни функции, навигация, Carplay, подгрев на седалки, панорамен покрив, кожен интериор. Като цяло може да се каже, че американците обичат да се глезят с комфорт и удобство по време на шофирането.

Рядко срещани модели и спецификации

Ако сте на лов за необикновени или специализирани автомобили, вносът от САЩ и Канада може да ви предложи уникални възможности за покупка.

Галерия с внесени автомобили

Как внасяме коли от Канада и САЩ?

1
Избирате конкретен автомобил за търг
Изпращаме ви сайтовете, в които са показани канадските и американските автомобили. Ако нямате време, ние можем да търсим подходяща кола по зададени от вас критерии.
2
Определяте максимална сума, до която да се наддава
Тази сума е по ваша преценка, съобразена с останалите такси по транспорта.
3
Превеждате по банков път 20% от сумата, определена за колата
Това капаро ни ангажира да играем конкретния автомобил. Нужно е да го преведете, защото в случай на спечелена кола, която не е заплатена в срок, ние дължим неустойка на търга.
4
В деня на търга – стискате палци!
И това е нужно. Трябва си доза късмет.
5
Ако търгът не е спечелен
Връщаме ви капарото и продължаваме да търсим.
6
Ако търгът се спечели
В срок до 48 часа се заплаща цялата сума за колата + такса на търга директно на аукциона. Ние ви връщаме капарото.
7
Извозване на колата до пристанище
Това се случва чрез нашите партньори в Канада и САЩ.
8
Транспортиране на колата към Европа
Получавате фактура за заплащане на транспортните такси – вътрешен транспорт за САЩ или Канада и морски транспорт.
9
Митница за автомобила
Получавате фактура за заплащане на мито и ДДС.
Транспортиране на колата до България
Ние осигуряваме автовоз или репатрак, който да закара колата от Западна Европа до България.

Какво следва да се случи, след като колата вече е докарана в България?

1
Посочвате конкретен адрес, до който да докараме колата
Буквално може да ви я стоварим в гаража.
2
Обслужване и/или ремонтни дейности
Можем да съдействаме със сервиз за обслужване или, ако се налага, поправка.
3
При нужда – преправяне на стоповете по европейски стандарт
Това важи само за автомобилите, чиито мигачи светят в червено, а не в оранжево.
4
Технотест
Можем да съдействаме и с изкарването на технотест.
5
Изкарване на транзитни номера
Не е нужно автомобилът да бъде физически в КАТ, само по документи.
6
Агенция по транспорта
Подаване на документите от технотест в Агенцията по транспорта, за да може колата да бъде регистрирана в България.
КАТ
Регистрация, декларация за внос, заплащане на нужните такси.

При нужда, можем да съдействаме по всяко време във всяка една от тези стъпки!

Свързани услуги

ДОВОЛНИ КЛИЕНТИ

Как да намерите и изберете перфектната кола за внос от САЩ и Канада?

Преценете с какъв бюджет разполагате.

Важно е сметките да излязат правилни – имайте предвид, че сумите по транспорта и плащането на мито и ДДС също не са малки. Коректно е това да се каже, за да имате правилна представа до каква сума бихте искали да закупите самият автомобил.

Лично ползване или бизнес?

Едно е да търсиш колата, която си видял на картинка от дъвки „Турбо“ и мечтаеш за нея от дете, друго е да искаш да направиш бърза продажба след докарването. При избора на личен автомобил хората са много по-склонни да се разтегнат в бюджета и във времето за търсене, но да намерят „правилната“ кола. При колите за инвестиция по-скоро се съсредоточаваме другаде, гледаме щетите да са козметични, за да може бързо да бъде качена на обява в България.

Свържете се с хора, предлагащи внос на коли.

Дали ще сме ние, Carhunters, или други наши колеги – това е ваш избор, преценявате по препоръки и на доверие. Услугите ни ще ви спестят време, лутане и нерви, тъй като вече имаме изграден канален ред, по който колите пристигат. Ние организираме и участието в търга, и докарването на автомобила до посочен адрес, и регистрирането му след това. Ваш ангажимент остават плащането на таксите по придобиването му и, разбира се, шофирането с удоволствие и внимание.

Проверете историята на колата.

Това може да бъде направено и по VIN номер, който всеки автомобил има.

Проверете Carfax на колата.

В САЩ и Канада има система, наречена Carfax, която отразява историята на всяка кола, регистрирана в държавата. Carfax показва кога и къде е обслужена колата, какви предишни инциденти са се случвали, дори колко собственици е имала. Цялата тази информация е изключително полезна, за да се разбере състоянието на автомобила.

В крайна сметка купуването на кола по снимки от търг е един премерен риск. Ние не го крием и искаме клиентите ни да са напълно наясно с това. Не можем да гарантираме, че колата няма допълнителен проблем, който не е видим. Не гарантираме, че няма да се случи инцидент по време на транспортирането. Но въпреки това сметките са излизали на плюс за клиента, той е оставал доволен и е получавал кола, която дори след ремонта е излязла на цена, по-ниска от пазарната за България.

 

Защо да изберете професионални услуги за внос на коли?

Защото имате спокойствието, че целият процес се управлява от сигурни ръце, които знаят какво правят. Работата на Carhunters е да участва от ваше име на търг, а след това да организира целия транспорт и документация, така че да получите колата до желан адрес. Единственият ангажимент на клиента е да плаща своевременно фактурите по колата, транспорта и митницата.

Дали ще изберете Carhunters или други наши колеги, това е ваша преценка. Но отидете при хора, които вече имат изграден канал за внос на коли. Така ще си спестите и време, и главоболия.

Често задавани въпроси

Има фирми, които предлагат тази услуга и е възможно да се уреди физически преглед на автомобила.

В срок от 48 часа след спечелването на търга се плаща стойността на колата и таксата на аукциона. Следват вътрешен и морски транспорт, мито и ДДС при пристигане в Западна Европа, автовоз до България и комисиона на Carhunters при пристигане на автомобила. За всяко плащане получавате отделна фактура, като това ви дава много ясна представа къде отиват парите ви.

Тъй като САЩ и Канада са огромни страни, то времето за превоз на автомобил до пристанище е различно – няколко седмици. Следва организирането на контейнер в кораб, а след това и разтоварването в Европа и чакането на митница. Има коли, които пристигат за 2 месеца, но има и такива, които се чакат между 3 и 4 месеца.

Истината е, че никой не може да ви гарантира нищо. И всеки който го прави, не е коректен. В крайна сметка купувате автомобил по снимки и винаги има риск да има щета, която не е видима. Carfax за САЩ и Канада обаче е система, която ни дава повече яснота за историята на колата и на която можем да имаме доверие. Спрямо Carfax можем да се ориентираме и да преценим премерен ли е рискът, който поемаме.

Има автомобили в Канада и САЩ, които не биха могли да бъдат регистрирани в България. Нашата задача е да ви насочим кои са подходящи за търг и вносът би бил разрешен. Веднъж дошла тук, трябва да се организират документите и нужните „поправки“ по колата. Ние съдействаме при всяка една стъпка в този процес.

След преправени мигачи, изваден технотест, Агенцията по транспорта, временните номера – няма никакъв проблем колата да бъде регистрирана. Може клиентът сам да реши да се справи с това, може и да го делегира като ангажимент на нас, това зависи изцяло от него.

При въпроси, винаги можете да се свържете с нас!